ukenru
geraschenko-yakscho-u-spisku-ssha-usi-rosiyani-to-u-putinskomu-vsi-ukrayintsi

Геращенко: якщо "у списку США усі росіяни", то у путінському - всі українці

 • 11444 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. У путінському списку - всі українці, бо немає української родини, яку б не зачепила російська агресія, хто б не втратив близьку людину, чи друга, родичів чи майно. Про це у Facebook повідомила уповноважена Президента з питань мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко, коментуючи вислів президента РФ, що у доповіді США "усі росіяни", передає УНН.

"Путін заявив, що в американському списку доповіді Мінфіну США - "всі росіяни", бо, мовляв, туди включені підприємства, а це трудові колективи, прості люди і тд. Насправді, це в путінському списку - всі українці, бо немає української родини, яку б не зачепила російська агресія, хто б не втратив близьку людину, чи друга, родичів чи майно", написала Геращенко.

Вона нагадала про тисячі вбитих, десятки тисяч поранених, вкрадені підприємства і території, скалічених людей та ін.

"І санкційний список - це мала ціна за розв'язану війну і агресію. І ціна за злочини проти України має лише зростати", - додала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін США представив Конгресу "кремлівську доповідь"

Уповноважена зазначила, що офіційні представники США підкреслюють, що це лише доповідь і лише списки - й це поки що не посилення санкцій.

"Але доповідь і списки вже мають сильний ефект на російський істеблішмент, бо це чорна мітка, знак, що в пристойному товаристві їх цуратимуться. В той же час США залишає можливості для діалогу, неоднозначно демонструє, що тепер м'яч на боці РФ. Виконання Мінських угод, припинення агресії, звільнення українських заручників і політв'язнів, припинення фінансування бойовиків і підтримки так званих " рєспублік", повернення Донбасу і Криму, введення миротворчої місії ООН на окуповані території для примусу до миру - ось чого очікує Вашингтон від Москви. Якщо ж Кремль вибере шлях ескалації - то включать болючі санкції. Вибір за Кремлем", - додала Геращенко.

Раніше президент РФ Володимир Путін повідомив, що не бачив "кремлівський список" мінфіну США, але пожартував, що йому "образливо" в нього не потрапити.

Українські Національні Новини

Політика