ukenru
geraschenko-rozpovila-pro-scho-poroshenko-govoriv-na-zasidanni-fraktsiyi-bpp

Геращенко розповіла, про що Порошенко говорив на засіданні фракції БПП

 • 5846 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. На засіданні парламентської фракції БПП Президент України Петро Порошенко закликав підтримати закон про Антикорупційний суд. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook, передає УНН.

"Зустріч Президента з фракцією БПП. Президент закликав фракцію підтримати закон про Антикорупційний суд, який потрібен в першу чергу Україні, а не тільки нашим партнерам. Закон має відповідати в першу чергу Конституції України, бо Україна - суверенна держава, й також враховувати позиції і рекомендації Венеційської комісії. Нагадав, що він, згідно з регламентом, зміг подати проект закону після того, як парламент з сотої спроби таки відкликав законопроект про Антикорупційний суд опозиціонерів, який отримав нищівний висновок Венеційської комісії, але опозиціонери блокували відкликання цього закону. Й ми втратили час, багато місяців і тижнів. Сьогодні маємо всі проголосувати "за", - повідомила Геращенко.

З її слів, Президент наголосив, що при цьому в нас не лише Антикорупційний суд, але й всі суди й вся судова система повинна працювати так, щоб повернути довіру суспільства до судової системи, це дуже важливо для країни.

"Також просить підтримати його поправки до закону про дипломатичну службу, якого чекають сотні українських дипломатів", - зазначила вона.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій очікує, що 7 червня пройде голосування щодо законопроекту про Антикорупційний суд.

Українські Національні Новини

Політика