ukenru
geraschenko-rozpovila-dlya-chogo-ukrayini-dva-peredani-ssha-kateri-klasu-island

Геращенко розповіла, для чого Україні два передані США катери класу Island

 • 14799 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. США передали Україні два катери класу "Айленд" (Island) для посилення української військової присутності на Азовському морі. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.

"США передали Україні два катери класу "Айленд", які будуть дооснащені зброєю, й ідеально підходять, в тому числі, для посилення української військової присутності на Азовському морі", – повідомила політик.

З її слів, "ці катери ще 25-30 років служитимуть нашим ВМС, охоронятимуть і патрулюватимуть українську морську акваторію". "Вірю, що і в українському Криму", - зазначила вона.

Геращенко відзначила, що, окрім Президента Петра Порошенка, на церемонії був присутній командувач ВМС України, адмірал Ігор Воронченко, українські моряки, які проходять технічну підготовку у Сполучених Штатах з експлуатації катерів.

"Сподіваємося на продовження і збільшення військово-технічної допомоги Україні з боку стратегічного партнера – США", - зауважила політик.

Нагадаємо, США передали Україні два катери Island.

Українські Національні Новини

Політика