ukenru
geraschenko-pripustila-scho-putin-zvilniv-chotirokh-polonenikh-z-ordlo-cherez-zustrich-iz-trampom

Геращенко припустила, що Путін звільнив чотирьох полонених з ОРДЛО через зустріч із Трампом

 • 10118 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що президент Росії Володимир Путін віддав Україні чотирьох полонених з ОРДЛО у якості жесту перед зустріччю із президентом США Дональдом Трампом. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Добре, коли українців відпускають з тюрем в окупації, я завжди радію за родини звільнених. Які б не були обставини їх утримання чи деталі біографії. Але дуже болить, що роками Кремль тримає героїв, звільнення яких було для нас в пріоритеті. І було б правильно, щоб окупанти також негайно звільнили тих, хто більше чотирьох років незаконно утримується в Донецьку і Луганську, й наших військових, й журналіста, й жінок. Їх прізвища добре відомі і Москві, де приймаються рішення, й всім іншим", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що в рамках мінської групи українська сторона сотні раз озвучували прізвища полонених, "і боляче, що їх і досі тримають, використовуючи в кремлівських ігрищах".

"Рік тому, коли раз за разом, з тижня в тиждень нам відмовляли в усіх наших пропозиціях і блокували всі наші ініціативи, я прогнозувала, що Путін і його маріонетки віддадуть когось перед виборами, президентськими чи парламентськими, й це буде певна частина виборчої кампанії певних політичних сил. Хоч, можливо, зараз це й жест напередодні зустрічі американського і російського президентів на G20", - зазначила вона.

Геращенко також написала, що щиро бажає колегам, які зараз офіційно призначені і працюють в рамках мінської групи, аби їм вдалося досягти прогресу в переговорній роботі "і витягти всіх: і моряків, і політв’язнів, і заручників - чекаємо вдома".

Нагадаємо, у п'ятницю четверо українських полонених, яких утримували бойовики на окупованому Донбасі, прибули з Мінську до України.

Всього звільнили чотирьох осіб, це - Великий Дмитро Миколайович 1988 року народження, Веремейчик Яків Петрович 1986 року народження, Міхєєв Едуард Анатолійович, 1960 року народження та Горяйнов Максим Анатолійович 1984 року народження. 

Українські Національні Новини

Політика