ukenru
geraschenko-prezident-pa-obsye-pobachiv-yak-vikonuyetsya-peremirya-na-donbasi

Геращенко: президент ПА ОБСЄ побачив, як "виконується" перемир'я на Донбасі

 • 5906 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Делегація Парламентської Асамблеї ОБСЄ на чолі з президентом Георгієм Церетелі побачила, як "виконується" контрольованими РФ бойовиками перемир'я на Донбасі. Про це в мережі Facebook повідомила народний депутат України Ірина Геращенко, передає УНН.

"Разом з головою української парламентської делегації в ПА ОБСЄ Артуром Герасимовим зустрілася з президентом Асамблеї Георгієм Церетелі і його колегами - депутатами парламентів європейських країн… Окрім Києва, делегація побувала на Донбасі, де в районі КПВВ "Мар'їнка" на власні очі побачила і почула, як "виконується" контрольованими РФ бойовиками перемир'я. Політики ледь не потрапили під ворожий обстріл, чули звуки канонади бойовиків, що гатили по цивільних населених пунктах", - повідомила Геращенко.

Крім того, за її словами, під час зустрічі були обговорені без пекова і гуманітарна теми, екологічна ситуація на Донбасі і в Криму, порушення там прав людини.

"Закликала ПА ОБСЄ і європейських політиків підтримати позицію, що в моніторинговому звіті БДІПЛ/ОБСЄ повинно бути зафіксовано незаконність виборів в окупованому Криму. Також закликала ПА ОБСЄ активніше долучитися до питання звільнення заручників і політв‘язнів, й влітку, під час сесії у Берліні, прийняти резолюцію з вимогою звільнення політв‘язнів Кремля, в якій просимо перерахувати конкретні прізвища українців і кримських татар - бранців тюрем РФ і на окупованих територіях. Також обговорили хід реформ і демократичні процеси в Україні", - резюмувала Геращенко.

Нагадаємо, українська делегація під час зустрічі проінформувала хорватських парламентарів про екологічну ситуацію на Донбасі і Криму та порушення прав людини на окупованих територіях.

Українські Національні Новини

Політика