ukenru
geraschenko-ochikuye-sogodni-vazhkogo-zasidannya-u-minsku

Геращенко очікує сьогодні важкого засідання у Мінську

 • 11969 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Сьогоднішнє засідання у Мінську для врегулювання ситуації на Донбасі, як очікується, буде важким, зокрема, через погіршення безпекової ситуації в районі ООС, заблоковане питання звільнення заручників і неясність у питанні щодо політв'язнів. Про це заявила представниця України на переговорах у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні Мінськ. Їду з важким серцем... Сьогодні буде дуже важке засідання - через погіршення безпекової ситуації, вбивства дітей на Донбасі, через заблоковане питання звільнення заручників і недопуск МКЧХ до в'язнів, через відсутність відповіді РФ щодо української ініціативи передати їм 23 росіян, аби звільнити наших, в т.ч. Олега Сенцова", - зазначила Геращенко.

При цьому вона зауважила, що дійсно турбує "відсутність реакції світу на проблему заручників і політв'язнів".

"Так, люди доброї волі в багатьох країнах вийшли на акції підтримки Олега і його колег по нещастю. Але де заяви, бодай про занепокоєння, урядів і лідерів, ОБСЄ, ООН, РЄ, ПАРЄ, МКЧХ, ЄС, США і інших інституцій, які б мали жорстко реагувати на недопуск лікарів і консулів, безпідставне утримання в тюрмах більше, аніж 4 роки? Світ мовчить. Й це ускладнює українську задачу - витягти", - додала Геращенко.

Нагадаємо, український політв’язень Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування. Таким чином він вимагає відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, висунута вимога не стосується особисто режисера. Захисник додав, що Сенцов готувався до голодування півтора місяці.

Українські Національні Новини

Політика