ukenru
gepatit-u-chernigivskiy-shkoli-zakhvorili-23-osobi

Гепатит у чернігівській школі: захворіли 23 особи

 • 24935 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Наразі відомо про 21 хворого учня однієї зі шкіл у Чернігові, у якій стався спалах гепатиту "А". Захворіли також 2 дорослих. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Чернігівської міської ради.

"Члени комісії (з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій - ред.) повідомили, що наразі серед захворілих 21 учень 1, 4, 5, 6, 8-го класів та 2 дорослих, загалом 23 особи. Діти перебувають в обласній дитячій лікарні, їм призначене відповідне лікування", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що станом на сьогодні у міських лікарнях обстежено 375 осіб, серед яких 262 учнів.

"Загалом контактних у вогнищі спалаху гепатиту "А" визначено 510 осіб, з них 369 учнів. Тобто залишилося обстежити 107 учнів цієї школи. Керівництвом школи та медичних закладів складені графіки, відповідно до яких наступного тижня будуть проводити обстеження цих дітей", - проінформували у міськраді.

При цьому, медичний огляд усіх контактних відбудеться ще й повторно, оскільки згідно з наказом №408 лабораторні дослідження вогнища такої хвороби проводяться дворазово. Тож, повторна перевірка відбудеться через два тижні, уточнили у міськраді.

Крім того, комісія з ТЕБ та НС ухвалила рішення, що Чернігівська школа № 7 з понеділка відновлює навчання.

Нагадаємо, в одній з чернігівських шкіл виявлено спалах вірусного гепатиту "А" ("хвороба немитих рук"). Почалося все, за даними міськради, з хвороби працівниці харчоблоку. По допомогу до лікарів вона звернулася через кілька днів від початку захворювання. Через поширення захворювання медики спочатку госпіталізували 13 осіб: це учні та працівниця харчоблоку. Згодом стало відомо про 15 учнів, які перебувають у лікарні з підозрою на гепатит "А".

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 КК України — порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Додамо, що навчання у цій школі через спалах захворювання не зупиняли.

Українські Національні Новини

Суспільство