genshtab-poperedno-vstanovleno-osobu-ukrayinskogo-voyina-yakogo-rozstrilyali-okupanti

Генштаб: попередньо встановлено особу українського воїна, якого розстріляли окупанти

 • 1129320 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Особу українського військового, розстріляного російськими окупантами за слова “Слава Україні”, попередньо встановлено. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, передає УНН.

Цитата

"Особу мужнього українського воїна попередньо встановлено", - ідеться у повідомленні.

"За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького, Оперативне командування "Північ", Сухопутні війська ЗС України, Тимофій Миколайович Шадура", - повідомили у Генштабі ЗСУ.

Повідомляється, що остаточну відповідь дадуть відповідні експертизи.

Деталі

30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького зазначає, що Тимофій Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут. Окрім того, повідомляється, шо наразі тіло військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території.

"Розстріл беззбройного полоненого – цинічне й зухвале нехтування Нормами міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни. Так вчиняють нікчемні вбивці, але не воїни. Російські окупанти вкотре засвідчили, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців", - вказали у Генштабі.

"Жодна смерть нашого воїна не залишиться без відплати. Але ми зробимо це у законний та справедливий спосіб – на полі бою, в суді або в міжнародному трибуналі. З холодною головою, з дотриманням правил війни та з честю ми обов’язково помстимося за кожного!" - наголосили у Генштабі.

Доповнення

Мережею 6 березня поширилося відео нового звірства окупантів, де ті розстріляли беззбройного українського військового, який не проявляв агресії та просто сказав "Слава Україні".

Омбудсмен України Дмитро Лубінець відправив відео розстрілу українського військовополоненого за слова “Слава Україні” міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину росії.

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив про початок розслідування за фактом розстрілу беззбройної людини.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав прокурора МКС Каріма Хана негайно розпочати розслідування розстрілу російськими окупантами українського військовополоненого за слова “Слава Україні”.

Президент Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні пообіцяв, що Україна знайде вбивць українського військового, якого розстріляли російські окупанти.

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді ініціюватиме присвоєння звання Героя України розстріляному російськими окупантами українському військовому.

У родині, за повідомленнями, впізнали воїна.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Суд заарештував в екснардепа Жеваго частки у трьох ГЗК

     • 1038774 переглядiв

    На південному сході Туреччини стався новий землетрус

     • 1483494 переглядiв

    Наступним прем'єром Китаю може стати "людина Сі Цзінпіна" - Reuters

     • 783817 переглядiв