ukenru
gensek-rye-potsikavivsya-mozhlivistyu-peredachi-ukrayinskikh-vyazniv-yaki-perebuvayut-u-krimu-ombudsmen-rf

Генсек РЄ поцікавився можливістю передачі українських в'язнів, які перебувають у Криму - омбудсмен РФ

 • 7360 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Російський омбудсмен Росії Тетяна Москалькова розповіла про деталі переговорів з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом після його виступу на засіданні координаційної ради російських уповноважених з прав людини, передає УНН з посиланням на РІА “Новости”.

"Ми обговорювали наступні питання: йому цікаво було почути наше ставлення до його доповіді як генерального секретаря Ради Європи ... про наші відносини з омбудсменом України Лутковською та конкретно про можливість передачі українських в'язнів, які перебувають у Криму ... Обговорювалося питання вдосконалення законодавства у сфері захисту прав", - розповіла Т.Москалькова.

Вона також наголосила на тому, що Т.Ягланд був здивований "у великій спільноті омбудсменів, які готові до дуже серйозних дій щодо захисту прав".

Секретар Ради Європи в середу виступив на засіданні координаційної ради російських уповноважених з прав людини, який проходить 7 і 8 грудня в Красногорську (Московська область).

Нагадаємо, омбудсман України Валерія Лутковська повідомила, що Україна і РФ продовжують пошук механізму передачі українських в'язнів, які знаходяться у кримських тюрмах, на материкову частину України.

Українські Національні Новини

Політика