ukenru
gensek-oon-zaproponuvav-stvoriti-kontrteroristichne-upravlinnya

Генсек ООН запропонував створити контртерористичне управління

 • 9888 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш запропонував створити в рамках організації нове управління, яке займатиметься боротьбою з тероризмом. Про це він заявив у середу на неформальному засіданні Генеральної асамблеї, повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

А.Гутерріш запропонував вивести вже існуючі структури з протидії тероризму зі складу департаменту з політичних питань і створити окреме контртерористичне управління під керівництвом одного із заступників Генсека. На думку А.Гутерріша, це підвищить ефективність дій ООН, спрямованих на боротьбу з міжнародним тероризмом.

А.Гутерріш підкреслив, що діяльність управління не буде обмежувати національний суверенітет жодної з країн, що входять до ООН. За його словами, йдеться про зміцнення партнерства щодо боротьби з транснаціональною проблемою тероризму. Новий підрозділ має надавати необхідну підтримку країнам в їх антитерористичній діяльності, забезпечувати прозорість цієї діяльності та мобілізацію ресурсів.

Генсек ООН особливо підкреслив, що не можна прив'язувати тероризм до жодної національності, етнічної групи, культури чи релігії.

Нагадаємо, під час Мюнхенської конференції з безпеки А.Гутерріш заявив, що для протистояння наявним світовим викликам – політичним кризам, тероризму та війнам – слід провести докорінну реформу ООН.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу