ukenru
gensek-oon-nazvav-afriku-klyuchem-do-virishennya-svitovikh-problem

Генсек ООН назвав Африку ключем до вирішення світових проблем

 • 12838 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що Африканський континент є ключем до вирішення світових проблем. Про це він сказав після підписання договору між ООН і Африканським союзом в столиці Ефіопії Аддіс-Абеба, інформує УНН з посиланням на офіційний сайт ООН.

“Міжнародне співтовариство не досягне успіхів у розвитку, якщо Африка не досягне успіху в своєму”, — сказав Гутерріш.

Він зазначив, що країни світу не зможуть гарантувати безпеку, поки Африка не впорається зі своїми конфліктами, і, перш за все, не робитиме багато зусиль по їх запобіганню і врегулюванню.

“Ми буде стояти пліч-о-пліч з Африканським союзом, поважати думку африканського керівництва в ході вирішення проблем континенту і допоможемо їм”, — підкреслив генсек ООН. Він зазначив, що в африканських країнах помічений прогрес у дотриманні прав людини.

“Сьогодні ми говоримо про міграцію. Я завжди бачив, що африканські країни відкривають свої двері для мігрантів і біженців”, — заявив Гутерріш. Він порадив іншим державам брати з Африки приклад.

Як повідомляв УНН, голова 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Мирослав Лайчак виступив в п'ятницю на підтримку дотримання олімпійського перемир'я на час зимових Ігор у Пхенчхані.

Українські Національні Новини

Політика