ukenru
gensek-oon-nam-neobkhidne-povne-i-negayne-pripinennya-vognyu-v-ukrayini

Генсек ООН: нам необхідне повне і негайне припинення вогню в Україні

 • 10715 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. ООН підтримує всі зусилля як в Нормандському форматі так і в Мінську щодо врегулювання ситуації в Україні, тому угода про відведення важкого озброєння може призвести до прогресу. Про це Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив під час дебатів у Радбезі ООН щодо конфліктів у Європі, передає УНН.

"Конфлікт, який продовжується в Україні показує, що місцеве насилля може продовжитись в серйозній конфронтації. А це може мати геополітичні наслідки, які можуть підірвати регіональні та міжнародні мир та безпеку. Прямі загрози національному суверенітету нагадують, що ми колективно маємо зберігати та укріплювати порядок. ООН продовжує підтримувати мирне урегулювання конфлікту, щоб повністю забезпечити суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України", - сказав А.Гуттеріш.

За його словами, ООН повністю підтримує зусилля Нормандської четвірки, Тристоронньої контактної групи, СММ ОБСЄ.

"І ми неодноразово закликали до повного виконання зобов’язань в рамках Мінського процесу. Нам потрібне негайне і повне припинення вогню. Я прийняв до відома рішення про відведення важкого озброєння вогню 20 лютого, сподіваюсь, що це призведе до реального прогресу, який чекає народ східної України. Закликаю не робити односторонніх кроків на місцях", - додав він.

Як повідомляв УНН, спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін виробляє порядок та погоджує план щодо припинення вогню та відведення важкого озброєння.

Українські Національні Новини

Політика