ukenru
gensek-oon-gutterish-taki-krizi-yak-viyna-v-ukrayini-zagrozhuyut-maybutnomu-lyudstva

Генсек ООН Гуттеріш: такі кризи, як війна в Україні, загрожують майбутньому людства

 • 212900 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи на відкритті щорічного засідання високого рівня Генеральної Асамблеї ООН, заявив, що збільшення конфліктів по всьому світі, зокрема повномасштабне вторгнення рф в Україну, "загрожує майбутньому людства та долі нашої планети". Він зазначив, що Генасамблея повинна докласти спільних зусиль для відновлення миру, пише УНН.

Цитата

"На сьогодні багато уваги приділяється російському вторгненню в Україну. Ця війна призвела до широкомасштабних руйнувань та масових порушень прав людини, гуманітарного права. Останні повідомлення про (масове - ред.) поховання в Ізюмі викликають стурбованість. Через бойові дії загинуло тисячі людей, мільйони вимушені покинути власні будинки, мільярди людей по усьому світу через це постраждали. Ми бачимо загрозу поділу між Заходом та Сходом. Ризики для глобального миру та безпеки величезні", - заявив Гутерреш.

Деталі

На початку свого виступу генсек показав відео корабля з українським зерном, яке покинуло порт та здійснило експорт продовольства у рамках "зернової угоди" між Туреччиною, росією та Україною за посередництва ООН. Він зауважив, що судно "є символом того, що ми можемо, коли діємо разом".

Під час виступу він також зазначив, що втрата експорту зерна та добрив з України та росії спричинила продовольчу кризу, яка найбільше вплинула на країни, що розвиваються, а також інфляцію у інших країнах світу.

Гутерреш закликав країни до співпраці та діалогу. За його словами, це єдиний шлях для припинення конфліктів по всьому світу, зокрема війни в Україні. 

"Давайте працювати як єдине ціле, як світова коаліція, як об’єднані нації", - заявив він.

Нагадаємо

Напередодні щорічного саміту ООН Гутерреш заявив, що провів перемовини з російським диктатором володимиром путіним. Вони обговорили чорноморську "зернову ініціативу", контрольовану росією Запорізьку АЕС та питання військовополонених.

Українські Національні Новини

Політика