ukenru
gensek-nato-v-davosi-pro-rosiysko-ukrayinsku-viynu-svoboda-vazhlivisha-za-vilnu-torgivlyu

Генсек НАТО в Давосі про російсько-українську війну: "свобода важливіша за вільну торгівлю"

 • 111941 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Виступаючи на зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі у вівторок, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "свобода важливіша за вільну торгівлю" і що "захист наших цінностей важливіший за прибуток". Генсека цитує пресслужба НАТО, пише УНН.

Деталі

Так, за словами Столтенберга, важливий урок, який слід винести з війни росії проти України, полягає в тому, що Захід не повинен проміняти довгострокові потреби безпеки на короткострокові економічні інтереси.

Він підкреслив, що війна демонструє, як економічні відносини з авторитарними режимами – такими як росія та Китай – можуть створити вразливість, у тому числі у сфері енергетики. Генеральний секретар також попередив про ризики, створювані експортом передових технологій, таких як штучний інтелект та іноземний контроль над критично важливою інфраструктурою, наприклад, 5G.

Столтенберг назвав війну росії проти України "переломним моментом" для світового порядку. Він наголосив, що роль НАТО полягає у тому, щоб не допустити поширення конфлікту, продовжуючи допомагати Україні захищати себе.

Рішення Фінляндії та Швеції про членство в НАТО демонструє, що "європейська безпека не диктуватиметься насильством та залякуванням", вважає Столтенберг. Він наголосив, що розширення НАТО стало історичним успіхом і призвело до поширення свободи та демократії по всій Європі.

Нагадаємо

Раніше радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що в кулуарах Всесвітнього економічного форуму, здається, ходять розмови про те, чи не настав час «припинити вогонь, домовитися з кремлем і повернутися до бізнесу з росією».

«Україна не торгує суверенітетом, щоб хтось міг наповнити свій гаманець. Найкоротший шлях до закінчення війни – зброя, гроші, ембарго», - відповів на це український політик.

Українські Національні Новини

Новини Світу