ukenru
gensek-nato-prokomentuvav-rozvedennya-v-zolotomu

Генсек НАТО прокоментував розведення в Золотому

 • 16992 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. У НАТО вітають ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо розведення сил і засобів в Золотому і закликають Росію вивести війська з Донбасу. Про це заявив Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг в Одесі на спільному брифінгу з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою, передає кореспондент УНН.

"Ми вітаємо всі зусилля, спрямовані на мирне вирішення конфлікту на розведення сил і прагнемо дипломатичного розв’язання цього конфлікту на Сході України. Ми бачили певний прогрес, який було досягнуто в Станиці Луганській і хотіли б, щоб цей приклад наслідувався надалі. Але ще дуже багато треба зробити, оскільки режим припинення вогню порушується", - сказав Столтенберг, відповідаючи на прохання журналістки прокоментувати інформацію про розведення в Золотому.

Зі слів Генсека НАТО, в той же час спостерігачам з ОБСЄ на Донбасі все ще не надається доступ до всієї території, яку вони мають контролювати, і також спостерігаються випадки нападів на безпілотні літальні апарати ОБСЄ, які здійснюють спостереження.

"Але я вітаю нові ініціативи і нову динаміку, яку започаткував президент Зеленський, спрямовану на мирне розв’язання конфлікту, і НАТО підтримує ці зусилля. Але НАТО також наголошує, що Росія має чітку відповідальність виконувати мінські домовленості, і повинна вивести всі свої збройні сили, всіх своїх офіцерів зі Сходу України і припинити дестабілізацію України", - додав він.

Як повідомляв УНН, у пресцентрі Операції об’єднаних сил 30 жовтня підтвердили старт розведення сил у Золотому Луганської області.

МЗС РФ також прокоментувало розведення сил в Золотому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розведення на ділянці у Золотому потрібне для створення безпечної зони - СЦКК

Українські Національні Новини

Політика