ukenru
genprokuror-rozyasnila-sut-pidozri-poroshenko-schodo-semochko-na-prikladi-roboti-parlamentu

Генпрокурор роз’яснила суть підозри Порошенку щодо Семочка на прикладі роботи парламенту

 • 12285 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова пояснила, чому, за її сприйняттям, підозра п’ятому президенту Петру Порошенку щодо призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки у 2018 році, є не політичним переслідуванням, а злочином, на який варто реагувати. Під час термінового брифінгу Венедіктова навела вигаданий приклад з роботи парламенту, щоб це довести, передає кореспондент УНН.

"Хай вибачить мені (голова ВРУ – ред.) Дмитро Разумков, наведу приклад, що спав мені на думку зараз. Уявіть є у нас голова Верховної Ради і два віце-спікера. І тут голова ВР вирішує, що депутат Петренко також був би непоганим віце-спікером. І він вводить третю посаду віце-спікера і призначає на неї депутата Петренко. Як довго би ви всі на це не реагували?" - запитала Венедіктова.

У випадку з Семочком, на її думку, сталося те ж саме. Посада, що він отримав, не була передбачена штатним розписом.

"Він отримував зарплату, збиток державі - 1,5 млн грн. А найголовніше - був допущений до надсекретної інформації", - зазначила генпрокурор.

Вона підкреслила, що Порошенко не перший, кому інкримінують цю статтю, адже багато посадових осіб за нею засуджені або пішли на угоду зі слідством.

Раніше УНН писав, що Венедіктова прокоментувала відкриття провадження проти Порошенко щодо Томосу.

Українські Національні Новини

Політика