ukenru
genprokuror-otrimav-1-7-mln-grn-zarplati-a-druzhina-trimaye-2-4-mln-dol-gotivkoyu

Генпрокурор отримав 1,7 млн грн зарплати, а дружина тримає 2,4 млн дол. готівкою

 • 21283 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Генеральний прокурор Юрій Луценко минулого року отримав 1,7 млн грн зарплати, а його дружина Ірина Луценко задекларувала 2,4 млн доларів готівкою. Про це свідчать дані, отримані з його декларації за 2018 рік, передає УНН.

Згідно з декларацією, заробітна зарплата Генерального прокурора у минулому році становила 1,78 млн грн, ще 24,8 тис. грн очільник ГПУ отримав від відчуження рухомого майна. Його дружина, народний депутат (БПП), представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко минулого року отримала 447,7 тис. грн зарплати, ще 90 тис. грн – компенсації за проїзд, а також 422,8 тис. грн компенсації на ведення депутатської діяльності. Крім того, Ірина Луценко отримала 1,3 млн грн доходу від надання майна в оренду, а також понад 85 тис. грн компенсації від ООН за оплату авіаквитків і проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омелян минулого року заробив понад мільйон гривень

Крім того, на рахунку в Генпрокурора у "Державному експортно-імпортному банку" є 828 тис. грн, близько 3 тис. євро, майже 11 тис. доларів і ще 30 тис. грн чиновник тримає у готівці. Ще 133,8 тис. грн і 1,2 тис. євро тримає у тому ж банку дружина Генпрокурора, у "Столичному" банку в неї на рахунку 1,6 млн грн. Готівкою Ірина Луценко тримає 40 тис. грн, 50 тис. євро, 2,45 млн доларів.

Минулого року родина Генпрокурора витратила понад 730 тис. грн на туристичні подорожі й активно займалась благодійністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко задекларував 9 велосипедів та білий рояль

Згідно з декларацією, майже 600 тис. грн родина витратила на виготовлення пам’ятників Героям ЗУНР та УГА і Анні Ярославні, на підтримку Одеського художнього музею, допомогу пораненим бійцям і силам ООС, а також на організацію заходу Книга року. За розміщення телевізійного звіту про результати діяльності ГПУ генпрокурор виклав 253423 грн.

У власності родини 3 автомобілі (один із них – в угоні), ще один, службовий, Юрію Луценку надали в ГПУ. Із нерухомості у родини є квартира площею 181 квадратний метр у Києві, нежитлове приміщення у столиці, житловий будинок із земельною ділянкою в Дубно Рівненської області. Ще однією квартирою у Києві, а також трьома ділянками з будинками і гаражами у Київській області родина користується на безоплатній основі.

Українські Національні Новини

Політика