ukenru
generala-chornomorskogo-flotu-rf-suditimut-za-derzhzradu

Генерала Чорноморського флоту РФ судитимуть за держзраду

 • 17560 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України завершено спеціальне досудове розслідування за підозрою заступника командувача - начальника берегових військ Чорноморським флотом Російської Федерації генерал-майора Олександра Острикова у державній зраді. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

Слідчими зібрані докази, на підставі яких генерал-майор О.Остриков підозрюється у тому, що він у лютому-березні 2014 року безпосередньо організовував блокування та захоплення на території Автономної Республіки Крим підпорядкованими йому військовослужбовцями ЗС РФ військових частин Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, а також схиляв військовослужбовців Збройних Сил України до вчинення державної зради, що призвело до тимчасової окупації території півострову Крим та інших тяжких наслідків.

Вчора, 28 лютого 2017 року, обвинувальний акт стосовно О.Острикова передано до суду для спеціального судового розгляду.

Крім того, 24 лютого 2017 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва надано дозвіл Головній військовій прокуратурі на проведення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою ще одного безпосереднього учасника збройної окупації півострову Крим - заступника командира 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ підполковника В.Карпушенка.

Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт стосовно В.Карпушенка буде передано до суду для проведення спеціального судового розгляду.

Підозрюваних оголошено в розшук, судом надано дозвіл на їх затримання та доставку для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: інкриміновані О.Острикову та В.Карпушенку особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Як повідомляв УНН, російського генерала викликали у військову прокуратуру в справі щодо окупації Криму.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП