ukenru
gendirektor-magate-grossi-nastupnogo-tizhnya-vidvidaye-zaporizku-aes

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі наступного тижня відвідає Запорізьку АЕС

 • 269580 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідає українську Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) наступного тижня, передає УНН із посиланням на МАГАТЕ.

Цитата

"... Рафаель Гроссі відвідає українську Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) наступного тижня, щоб з перших вуст оцінити серйозну ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на об’єкті та підкреслити нагальну необхідність захистити його під час військового конфлікту, що триває в країні", - йдеться у заяві МАГАТЕ.

Деталі

Як зазначено у заяві, це буде другий випадок, коли Генеральний директор Гроссі перетинає лінію фронту, щоб дістатися до найбільшої в Європі атомної електростанції, і перший раз, відколи він створив постійну присутність експертів МАГАТЕ на майданчику на півдні України 1 вересня минулого року.

«Я вирішив знову поїхати на Запорізьку атомну електростанцію, щоб на власні очі побачити, як розвивалася ситуація з вересня, і поспілкуватися з тими, хто експлуатує об’єкт у цих безпрецедентних і дуже складних умовах. Я як і раніше сповнений рішучості продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб допомогти зменшити ризик ядерної аварії під час трагічної війни в Україні», – заявив генеральний директор Гроссі.

«Незважаючи на нашу присутність на майданчику вже сім місяців, ситуація на Запорізькій атомній електростанції все ще небезпечна. Загрози ядерній безпеці та безпеці надто очевидні, як і необхідність діяти зараз, щоб запобігти аварії з потенційними радіологічними наслідками для здоров’я та навколишнього середовища людей в Україні та за її межами. Тому я продовжую працювати над пропозицією щодо захисту заводу», – сказав він.

Генеральний директор Гроссі сказав, що його поїздка в Україну також мала на меті забезпечити підтримку та покращення регулярної ротації експертів МАГАТЕ до та з майданчика після дуже складних обставин, з якими зіткнулися експерти під час попередньої ротації в лютому, яка була відкладена майже на місяць. Його супроводжуватиме нова група експертів МАГАТЕ, сьома така група, яка присутня на місці з моменту заснування Місії підтримки та допомоги МАГАТЕ в Запоріжжі (ІСАМЗ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З боку рф немає конструктиву у перемовинах щодо виходу з ЗАЕС - Галущенко

Українські Національні Новини

Війна