ukenru
gazprom-zvolikaye-z-perevirkoyu-gvs-na-kordoni-z-ukrayinoyu-kobolyev

Газпром зволікає з перевіркою ГВС на кордоні з Україною - Коболєв

 • 12142 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. НАК "Нафтогаз України" виконав перевірку усіх прикордонних газовимірювальних станцій, крім Суджі, розташованої на кордоні між Сумською та Курською областями через відтермінування Газпромом. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва у Facebook.

"Спочатку Газпром запропонував нам провести перевірку з 11 по 15 листопада, але потім раптом передумав і пообіцяв запропонувати нові дати. Дуже підозріло виглядає неготовність Газпрому допустити фахівців Укртрансгазу до перевірки прикордонної ГВС. Особливо, враховуючи, що через неї проходить левова частина транзиту російського газу до Європи", повідомив Коболєв.

Згідно взаємним зобов’язанням Україна і Росія повинні щорічно допускати представників один одного до перевірки роботи газовимірювальних станцій, нагадав голова "Нафтогазу".

"Ми вже звикли до не завжди послідовної поведінки російських контрагентів. Але відсутність взаємно узгоджених обсягів транзитного газу, який зайшов в Україну, може призвести до поновлення старих пісень про крадіжки газу. Якщо перевірка на Суджі так і не буде проведена, це стане сигналом і для європейських споживачів щодо можливих креативних акцій з російського боку", заявив Коболєв.

За словами голови "Нафтогазу", через ГВС у Суджі йде більше 70% російського транзиту українською територією.

Нагадаємо, Росія не збирається відмовлятися від транзиту газу через Україну навіть при наявності альтернативних маршрутів. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Українські Національні Новини

Економіка