ukenru
gazprom-povinen-vikonati-rishennya-amku-p-petrenko

"Газпром" повинен виконати рішення АМКУ - П.Петренко

 • 11349 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Російський "Газпром" має виконати рішення Антимонопольного комітету України. Про це заявив журналістам у четвер міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент УНН.

"АМКУ - незалежний регулятор, який контролює ситуацію зі зловживаннями як українських суб'єктів підприємницької діяльності, так і іноземних. Він провів розслідування, встановив факти незаконних дій компанії "Газпром", застосував до неї санкції, які підтверджуються рішенням українського суду. В Україні немає жодного органу, ні в уряді, ні в парламенті, щоб давати доручення про скасування рішення АМК, тому всі заяви РФ щодо цього рішення є надуманими", - сказав П.Петренко.

За його словами, якщо РФ усуне ті причини, які стали підставою для санкцій, сплатить штраф, то проблем з АМКУ не буде.

"А що стосується того, що вони нібито побоюються щодо транзиту газу, то я маю сказати, що Україна не здійснює поставки російського газу, Україна не купує газ у "Газпрому", - уточнив П.Петренко.

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що рішення АМКУ не вплине на транзит російського газу Україною.

Нагадаємо, Господарський суд Києва задовольнив позов АМКУ про примусове стягнення з ПАТ "Газпром" штрафу у сумі 172 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика