ukenru
gazprom-oskarzhiv-rishennya-arbitrazhu-u-stokgolmi-u-tsinovomu-spori-z-polskoyu-pgnig

"Газпром" оскаржив рішення арбітражу у Стокгольмі у ціновому спорі з польською PGNiG

 • 8748 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. "Газпром" оскаржив позитивне для Польської нафтогазової компанії (PGNIG) часткове рішення Міжнародного арбітражного суду у Стокгольмі. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо". 

Йдеться про вирок від 30 червня цього року, яким стверджено, що "запитом з 2014 року стосовно перегляду цін на газ польська компанія виконала передбачену в контракті 1996 року обставину, яка дає право вимагати зменшення ставок і встановлення нової, нижчої ціни".

"Газпром" протягом багатьох років відкидав можливість такої зміни, через що ціна за контрактом значно перевищувала ціни на європейських ринках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" так і не почав виконувати рішення арбітражу - "Нафтогаз"

На переконання PGNiG, підстав вимагати скасування часткового вироку Стокгольмського арбітражу немає, а "Газпром" грає на час.

"Рішення "Газпрому" викликає занепокоєння з приводу навмисного продовження провадження, яке після позитивного для Польської нафтогазової компанії рішення, йде до позитивного для польського споживача результату", – наголошено у повідомленні польської компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд Швеції скасував рішення про призупинення рішення арбітражу у справі “Нафтогазу”

Підписаний у 1996 році так званий Ямальский контракт передбачає постачання щороку 10 млрд кубометрів природного газу з Росії до Польщі. Договір буде чинним до кінця 2022 року.

Як повідомляв УНН, "Нафтогаз" вимагатиме від "Газпрому" в арбітражі компенсації різниці вартості газу в сумі 110 млн доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу