ukenru
gazopostachannya-m-avdiyivka-dosi-ne-vidnovleno

Газопостачання Авдіївки досі не відновлено

 • 6560 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Через небезпеку для працівників, ремонтні роботи щодо пошкодженого 7-го червня внаслідок бойових дій підземного газопроводу не проводилися. Також припинено електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7 год. 12-го червня газопостачання у м. Авдіївка відсутнє, ремонтні роботи пошкодженого, 7-го червня в результаті бойових дій, підземного газопроводу (діаметр 273 мм) не проводились у зв’язку з небезпекою для працівників", - йдеться у повідомленні.

8-го червня в результаті бойових дій у Ясинуватському р-ні поблизу с. Василівка на непідконтрольній території сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону, яка забезпечує водою 3 фільтрувальні станції на підконтрольній території, а саме: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха) та Старокримську (м. Маріуполь).

О 12 год 10 червня роботу насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону було відновлено, але о 23 год. 30 хв. в результаті поновлення бойових дій сталося пошкодження трансформаторної підстанції 35 кВт (розташованої безпосередньо біля насосної станції), що призвело до повторного припинення електропостачання насосної станції.

Станом на 7 год. 12 червня водопостачання населенню (близько 388 тис. мешканців) у 5 районах області здійснюється погодинно з 21 резервного резервуару загальною ємністю 61 тис. м3, а саме: Покровський (178 тис. чол., 5 резервуарів - 27 тис. м3), Селидовський (80 тис. чол., 6 резервуарів - 7 тис. м3), Волноваський (50 тис. чол., 4 резервуари - 16 тис. м3), Добропільський (50 тис. чол., 2 резервуари - 2 тис. м3) та Мар’їнський (30 тис. чол., 4 резервуари - 9 тис. м3).

На даний час необхідність підвозу води відсутня, окрім трьох населених пунктів (м. Волноваха, Мар'їнка, Красногорівка). За умови погодинної подачі води, можливість забезпечення населення водою може становити 2 доби. Вирішується питання щодо відновлення електропостачання за умов безпеки працівників.

Як повідомляв УНН 11 червня, Авдіївка лишилась без газопостачання – О.Мотузяник.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП