ukenru
gaz-u-yevropi-znovu-deshevshaye-cherez-popit-ta-postachannya-zpg

Газ у Європі знову дешевшає через попит та постачання ЗПГ

 • 1065204 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Європейські газові ф'ючерси впали. Трейдери зважили достатні запаси та прогрес у перезапуску давно закритого заводу з виробництва зрідженого природного газу в США з урахуванням ризиків, що попит може знову почати зростати. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Базові контракти впали на 4,7% у четвер після дводенного зростання. Компанія Freeport LNG у Техасі, закрита внаслідок вибуху минулого літа, отримала додаткові дозволи на відновлення діяльності, що свідчить про зростання відвантажень палива наприкінці цього кварталу. Це має ще більше збільшити постачання до Європи, після того, як м'яка зима та зусилля з енергозбереження допомогли зберегти запаси газу в достатній кількості та призвели до зниження цін.

Прогнозується, що наступного тижня температура в деяких частинах Європи знизиться, що, можливо, підвищить попит на опалення. "Проте, сильні фундаментальні показники забезпечують підстрахування", - зазначають аналітики консалтингової компанії Alfa Energy Ltd. "Таким чином, ефект майбутнього різкого похолодання послаблюється до того, як він ударить по ринку".

Проте трейдери уважно стежать за будь-якими ознаками зростання споживання газу після недавнього падіння цін - як у Європі, так і в Азії, оскільки це може призвести до скорочення світових постачань з огляду на різке скорочення експорту з росії.

"Я б не став заявляти про закінчення енергетичної кризи", - заявив генеральний директор Shell Plc Ваель Саван в інтерв'ю Bloomberg TV у четвер.

На даний момент попит Китаю на ЗПГ залишається невисоким, а поставки палива до Європи залишаються вищими, ніж зазвичай для цієї пори року. Але, за словами директор Shell, ринок може знову побачити "значний апетит" з боку азіатської країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу