ukenru
garantovaniy-pokupets-upershe-prodav-zelenu-elektroenergiyu-na-auktsioni-za-dvostoronnimi-dogovorami

"Гарантований покупець" уперше продав “зелену” електроенергію на аукціоні за двосторонніми договорами

 • 10047 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. "Гарантований покупець" уперше продав “зелену” електроенергію на аукціоні за двосторонніми договорами. Таку можливість підприємство отримало завдяки урядовому рішенню, ініційованому Міненерго. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу міністерства.

"ДП “Гарантований покупець” 5 жовтня на майданчику “Української енергетичної біржі” вперше провело аукціон з продажу електроенергії, виробленої з ВДЕ, за двосторонніми договорами", - йдеться у повідомленні.

Як вказано, в аукціоні взяли участь 28 учасників ринку. "За результатами торгів продано майже 100 % заявленого обсягу електроенергії за цінами, що перевищували стартові значення на 35%-53% та склали від 1338,49 грн до 1397,96 грн за МВт-год", - додали у міністерстві.

"Проведення аукціону засвідчило високий інтерес та конкуренцію, що дозволить підприємству своєчасно отримувати кошти від реалізації", - вказали у Міненерго.

Нагадаємо, Кабінет міністрів постановою від 28 вересня дозволив ДП “Гарантований покупець” продавати електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел, за двосторонніми договорами, встановивши формулу визначення стартової ціни.

Українські Національні Новини

Економіка