galuschenko-pripuskaye-scho-tretiy-blekaut-na-zaes-ye-pidvischennyam-stavok-rf-pered-vizitom-golovi-magate

Галущенко припускає, що третій блекаут на ЗАЕС є підвищенням ставок рф перед візитом голови МАГАТЕ

 • 145387 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Через черговий обстріл російськими військами була пошкоджена остання лінія, що зв'язувала Запорізьку АЕС з енергосистемою України, заявив міністр енергетики Герман Галущенко, припустивши, що такі дії окупантів – це чергове підвищення ставок росіянами з нагоди візиту голови МАГАТЕ Рафаеля Гроссі до москви, пише УНН.

Деталі

"Третій блекаут ЗАЕС. Сьогодні вночі через черговий обстріл російськими військами була пошкоджена остання лінія, що зв‘язувала станцію з енергосистемою України", – написав у Facebook Галущенко.

Роботу ЗАЕС, зазначив міністр, забезпечують дизель-генератори, пального для яких вистачить на 10 діб.

Цитата

"Можливо, це чергове підвищення ставок росіянами з нагоди візиту Рафаеля Гроссі до москви. Адже Генеральний директор МАГАТЕ після зустрічі з Президентом України зробив заяву, що ЗАЕС - це українська станція", - відзначив Галущенко.

І додав, що "цивілізований світ вже дав чітку оцінку діям росії, але ядерний терорист продовжує свій шантаж". "І зупинити їх можливо лише жорсткими санкціями, в першу чергу - проти атомної промисловості. А зараз лише професійність українських атомників є запобіжником для можливої ядерної аварії", - зауважив міністр.

Доповнення

Від нічних обстрілів на ЗАЕС сталося повне знеструмлення станції.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Знову поверне на осінь: синоптики дали дощовий прогноз

     • 317113 переглядiв