ukenru
g7-u-zayavi-poperedit-rosiyu-pro-velichezni-naslidki-napadu-na-ukrayinu-reuters

G7 у заяві попередить Росію про "величезні наслідки" нападу на Україну - Reuters

 • 22142 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Країни "Групи семи" (G7) попередять Росію в неділю про "величезні наслідки" нападу президента РФ Володимира Путіна на Україну, йдеться в проекті підсумкової заяви, пише Reuters, повідомляє УНН.

На саміті в Ліверпулі делегати G7, як повідомляється, заявляють, що вони єдині у своєму засудженні нарощування військової міці Росії біля України і закликають Москву до деескалації.

Цитата:

"Росія не повинна сумніватися в тому, що подальша військова агресія проти України матиме величезні наслідки і серйозну ціну", - йдеться в проекті заяви, підтвердженому джерелами з G7, з яким ознайомилося Reuters.

У G7 входять Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Канада і США, а також представник Європейського Союзу.

Раніше

Bloomberg з посиланням на джерело повідомляло, що уряди країн G7 об'єдналися навколо попередження Росії про те, що президент РФ Володимир Путін зіткнеться з серйозною ціною, якщо він відправить війська в Україну.

Голови МЗС країн G7 приймуть окрему заяву з попередженням Москві через Україну, за даними La Repubblica.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

7 грудня на тлі ситуації відбулася розмова президентів США і РФ.

Українські Національні Новини

Політика