g7-ta-ukraina-zapochatkuvaly-partnerstvo-u-sferi-chystoi-enerhetyky-na-cop28

G7+ та Україна започаткували партнерство у сфері чистої енергетики на COP28

 • 29109 переглядiв

На саміті COP28 G7+ та Україна започаткували партнерство для сталого відновлення та реконструкції енергетичної системи України, до якого долучилися нові учасники, такі як IFC та IRENA

На кліматичному саміті ООН COP28 країни G7+ та Україна започаткували партнерство з чистої енергетики для підтримки сталого відновлення та реконструкції України, повідомили у МЗС Великої Британії 4 грудня, пише УНН.

Деталі

На COP28 ми раді офіційно оголосити про запуск нового розширеного партнерства з чистої енергетики на знак визнання нещодавнього прогресу України у ключових реформах в енергетичному секторі та значних інвестицій міжнародних партнерів у майбутнє екологічно чистої енергетики України

- заявили учасники партнерства.

Як вказано, це заява країн G7+, міжнародних організацій та уряду України як членів нещодавно започаткованого партнерства з чистої енергетики для сталого відновлення та реконструкції енергетичної системи України.

Як повідомили у Міненерго, партнерство відіграє важливу роль у координації зусиль донорів, активізації та максимальному збільшенні інвестицій.

"Наразі до цієї ініціативи приєдналися нові учасники - Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Українська енергетична ініціатива Глобального договору ООН, IRENA. І це дуже важливо для нас у контексті забезпечення національної безпеки. Адже ми прагнемо впроваджувати в Україні найкращі практики і найсучасніші розробки у галузі відновлюваної енергетики", -  зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Нагадаємо

Галущенко заявив, що Україна стане провідним хабом "зеленої" енергетики у Європі.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф зранку атакувала дронами Львівщину, є пошкодження

     • 28331 переглядiв

    Рух вантажівок на кордоні зі Словаччиною розблоковано

     • 33884 переглядiв

    Центр Херсона під ворожим ударом - ОВА

     • 32132 переглядiв

    Армія рф вночі обстріляла Очаків, є пошкодження

     • 32058 переглядiв