ukenru
g-tuka-natsionalizatsiya-ukrayinskikh-pidpriyemstv-na-okupovanikh-teritoriyakh-ye-pryamim-porushennyam-minskikh-ugod

Г.Тука: "націоналізація" українських підприємств на окупованих територіях є прямим порушенням Мінських угод

 • 8920 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. У разі, якщо ватажки ОРДЛО все таки візьмуть під “зовнішнє управління” підприємства, які діють на окупованих територіях, але знаходяться під українською юрисдикцією, це буде прямим порушенням Мінських угод. Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука розповів в ефірі “Свободи слова”, передає УНН.

“Недоторканність українських підприємств, в тому числі, і “Укрзалізниці”, це була умова, яка була досягнута під час Мінських переговорів. Тобто, якщо зараз ми станемо свідками того, що українські підприємства, які зареєстровані на території України, будуть “взяті під зовнішнє управління”, то це буде пряме порушення досягнутих у Мінську домовленостей,” — зазначив Г.Тука.

“Майбутнього, у разі таких дій, у цих підприємств немає, я це стверджую абсолютно 100%,” - розповів він.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Нагадаємо, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявили, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС вказали на занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Українські Національні Новини

Економіка