ukenru
futbol-yunatska-zbirna-ukrayini-stala-peremozhtsem-elitnogo-raundu-vidboru-na-yevro-2022

Футбол: юнацька збірна України стала переможцем елітного раунду відбору на Євро-2022

 • 19064 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Юнацька збірна України з футболу віком гравців до 17 років стала переможцем елітного раунду відбору на Євро-2022, повідомляє УНН з посиланням на сайт УАФ.

Що відомо

Завдяки перемозі над однолітками із Португалії підопічні Олега Кузнецова вийшли до елітного раунду відбірного турніру чемпіонату Європи.

Деталі

В останньому поєдинку кваліфікаційного раунду Євро-2022 (U-17) юнацькій збірній України (гравці 2005 року народження), щоб мати шанси потрапити до елітного раунду, не можна було програвати фавориту змагань — команді Португалії.
Проте матч розпочався не дуже добре для "синьо-жовтих", оскільки вже на 13-й хвилині вони опинилися в ролі тих, хто відіграється. Наш воротар Кравець порушив правила у своєму штрафному майданчику, і Гонсалвеш з пенальті відкрив рахунок у матчі. Здавалося, що все пішло не так, проте підопічним Олега Кузнецова знадобилося лише хвилин 10, щоб отямитися.

Збірна України вирівняла гру, а під завісу тайму взагалі була гострішою за суперника. Небезпечно пробивав Кремчанін, Маткевич влучив у каркас воріт. Українці вдвічі перевершили свого опонента за кількістю ударів. Тому не дивно, що на перерву команди пішли за рівного рахунку. Гол у складі гостей на 43-й хвилині забив Гусєв. 1:1.

Другий тайм почався з удару в каркас воріт того ж Маткевича. Однак на 57-й хвилині секундне розслаблення призвело до того, що португальці знову вийшли вперед. Після розіграшу кутового відзначився Родрігеш – 1:2.

Але вже на 61-й хвилині Дзень влучним пострілом знову зрівняв рахунок. Після цього гра трохи заспокоїлася, гольових ситуацій команди практично не створювали. Але, як виявилося, цим українці приспали пильність португальських футболістів. На 81-й хвилині Кремчанін вивів "синьо-жовтих" уперед – 3:2.

Доповнення

Розпочавши турнір із поразки, збірна України з першого місця вийшла до елітного раунду відбору чемпіонату Європи.

Українські Національні Новини

Спорт