ukenru
ft-u-pershi-dni-vtorgnennya-rosiya-zbila-kilka-vlasnikh-litakiv

FT: у перші дні вторгнення росія збила кілька власних літаків

 • 7279828 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. У перші дні повномасштабного вторгнення рф в Україну російські окупанти збили кілька власних літаків. Про це йдеться в розслідуванні Financial Times, передає УНН.

Деталі

За словами двох західних і українського чиновника, росії не вистачало пілотів із досвідом бойових дій із залученням наземних сил, які також були готові до польотів.

"Можливо, це не двозначне число, але це більше, ніж один чи два російські літаки... Було багато братовбивств", - розповів колишній високопоставлений чиновник США, припустивши, що у країни-агресора "не було пілотів з бойовим досвідом, які б хотіли літати над Україною і ризикувати своєю шиєю в тому божевільному середовищі".

Заступник голови української військової розвідки Вадим Скібіцький підтвердив слова іноземного колеги.

"Це сталося. З артилерійських підрозділів, з танків, і ми навіть це бачили з наших перехоплень їхніх розмов. Вони збивали власні вертольоти й збивали власні літаки", - резюмував він.

Видання зазначає, що на землі просування росії відбулося ціною величезних втрат і не допомогло їй захопити жодного великого міста, окрім Херсона. До кінця березня війська були "в такому жалюгідному стані", що відійшли з більшої частини центральної та північно-східної України, що було представлено як "жест доброї волі". Геніальний план виявився невдалим, резюмують журналісти.

"росія облажалася. (Начальник Генштабу зс рф валерій, - ред.) герасимов спочатку не хотів так заходити з усіх боків. Але фсб і всі інші переконали його, що всі чекають, коли він з’явиться, опору не буде", - сказав Скібіцький.

Нагадаємо

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну видання Financial Times опублікувало розслідування, згідно з яким російський диктатор володимир путін прийняв рішення про напад після консультацій лише з обмеженим колом осіб, після чого опинився у ще більшій ізоляції.

Українські Національні Новини

Новини Світу