ukenru
fsvp-rf-pogrozhuye-i-dadinu-pozovom-za-povidomlennya-pro-torturi-v-koloniyi

ФСВП РФ погрожує І.Дадіну позовом за повідомлення про тортури в колонії

 • 6673 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) заявила, що може подати позов до засудженого активіста Ільдара Дадіна, який повідомив про тортури в колонії ІК-7 міста Сегежа, де відбував перші місяці свого строку. Про це заявив заступник голови служби Валерій Максименко на засіданні громадської ради при ФСВП, передає УНН з посиланням на ВВС.

“Ми можемо подати позов до Дадіна про відшкодування матеріальних збитків: виклик медичної комісії, переміщення його в Петрозаводськ (на медобстеження — ред.) і назад, медичні обстеження. Все це оцінюється від півмільйона до мільйона рублів (від 8 до 16 тис. доларів)”, — повідомив В.Максименко.

Також він зазначив, що остаточне рішення про подачу позову буде прийнято за підсумками оцінки витрат, яку зараз проводять в службі.

Крім того, В.Максименко підкреслив, що керівництво ФСВП отримує багато скарг на побиття і катування в колонії, але став наполягати, що саме у випадку з І.Дадіним тортур не було.

“Одні факти підтверджуються, інші — ні, як у випадку із засудженим Дадіним”, — заявив В.Максименко.

Як повідомляв УНН, активіст І.Дадін вчергове заявив про катування у колонії.

Нагадаємо, Ільдар Дадін став першим у Росії активістом, що був засуджений у грудні 2015 року за статтею про неодноразові порушення правил проведення публічних заходів. Його термін становить два з половиною роки колонії.

Українські Національні Новини

Новини Світу