ukenru
fsb-rf-zayavila-scho-vikonavtsi-teraktu-v-metro-peterburga-koristuvalisya-telegram

ФСБ РФ заявила, що виконавці теракту в метро Петербурга користувалися Telegram

 • 8300 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Виконавці теракту в метро Санкт-Петербурга, який стався у квітні, використовували месенджер Telegram для підготовки атаки. Про це йдеться в заяві Федеральної служби безпеки РФ, передає УНН.

“У ході оперативного супроводу розслідування теракту 3 квітня ц.р. в метрополітені Санкт-Петербурга ФСБ Росії отримала достовірну інформацію про використання терористом-смертником, його пособниками і зарубіжним куратором месенджера Telegram для приховування своїх злочинних задумів на всіх стадіях організації та підготовки терористичного акту”, — йдеться у повідомленні.

У ФСБ заявили, що фіксують “тотальне використання” членами міжнародних терористичних організацій інтернет-месенджерів для конспіративного зв’язку між собою і кураторами з-за кордону.

“Найбільш активно членами МТО на території Російської Федерації використовується месенджер Telegram, що надає терористам можливість створювати секретні чати з високим рівнем шифрування переданої інформації”, — сказано у заяві.

Як повідомляв УНН, очільник Роскомнадзору заявив, що до блокування Telegram залишилися лічені дні.

Нагадаємо, 3 квітня близько 14:40 у вагоні поїзда на перегоні станцій метро “Технологічний інститут” і “Сінна площа” в Санкт-Петербурзі стався вибух невстановленого вибухового пристрою. Більше 100 осіб постраждали.

В результаті теракту загинули 16 осіб включно із терористом, який привів в дію вибуховий пристрій.

Українські Національні Новини

Новини Світу