ukenru
fsb-prodovzhuye-tisnuti-na-ukrayinskikh-moryakiv-advokat

ФСБ продовжує тиснути на українських моряків - адвокат

 • 11103 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Співробітники ФСБ РФ продовжують тиснути на військовополонених українських моряків шляхом "позапроцесуальних бесід", на яких силовики намагаються схилити українців "визнати провину" і обмовити себе або своїх товаришів. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення в Facebook адвоката Миколи Полозова.

"Органи ФСБ продовжують тиснути на військовополонених українських моряків, направляючи до них оперативних працівників для проведення позапроцесуальних бесід без присутності адвокатів, з метою схилення військовополонених до визнання провини у скоєнні кримінального злочину, самообмови, або обмови когось із їхніх товаришів", - повідомив захисник.

За словами Полозова, усім військовополоненим морякам адвокатами були роз'яснені неприпустимість і незаконність подібних дій органів ФСБ РФ. Кожному моряку адвокат повідомив про алгоритм дій у разі здійснення подібної провокації.

Він розповів, що з моряками проговорили такі оперативні заходи як "внутрішньокамерна розробка", коли в ролі оперативника виступає співкамерник - інший ув'язнений.

"За фактами незаконного тиску на військовополонених моряків адвокатами нашої команди готуються адвокатські запити в СІЗО і відповідні скарги", - повідомив адвокат.

"Не виключено, що в період тривалих новорічних свят, коли СІЗО будуть закриті на вхід для адвокатів і не буде здійснюватися проведення слідчих дій з моряками, ці обставини будуть використовуватися органами ФСБ для подальшого тиску на військовополонених", - додав він.

Нагадаємо, 27 грудня всі 24 українських моряки, які незаконно утримуються в Росії, визнали себе військовополоненими.

Українські Національні Новини

Політика