frantsuzkyi-viiskovyi-korabel-dixmude-rozpochav-likuvannia-poranenykh-z-hazy-v-yehypti

Французький військовий корабель Dixmude розпочав лікування поранених з Гази в Єгипті

 • 27016 переглядiв

Французький військовий корабель Dixmude, який тепер є плавучим шпиталем поблизу Гази, почав приймати перших пацієнтів, які потребують невідкладної допомоги в Ель-Аріші, Єгипет. 40 ліжок і 80 медичних працівників, серед яких 16 хірургів і шість педіатрів. Франція готова евакуювати і пролікувати в своїх лікарнях до п'ятдесяти дітей з Гази.

Французький десантний корабель Dixmude прийняв у вівторок у єгипетському порту Ель-Аріш перших поранених із сектора Гази. Про це повідомив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню в ефірі телеканалу CNEWS, передає УНН.

Деталі

За словами міністра, йдеться про пацієнтів "у відносно невідкладній ситуації".

Госпітальна структура бойового корабля, який прибув напередодні, включає "два операційні блоки, 40 ліжок, 80 осіб медичного персоналу, сканери та лабораторію аналізів", уточнив Лекорню. У медичній бригаді 16 хірургів та шість педіатрів.

Не призначена для масового прийому поранених, ця лікарня може розгорнути максимально 60 ліжок, зате корабель має ефективні засоби евакуації.

Dixmude, який прибув для надання медичної та гуманітарної допомоги населенню Гази, розташований на відстані близько 50 км від палестинського анклаву.

Контекст

Dixmude змінив біля берегів Єгипту інший французькии корабель — Tonnerre, який там знаходився з кінця жовтня.

Газета Le Figaro зазначає, що перший корабель, спрямований у Середземне море "в терміновому порядку" після терористичної атаки угруповання ХАМАС проти Ізраїлю, не був підготовлений для надання медичних послуг, на відміну від Dixmude, а мав показати гравцям у регіоні, продемонструвавши військову присутність.

Вертолітні засоби корабля дозволять евакуювати пацієнтів до лікарень Єгипту після стабілізації їхнього стану внаслідок первинного лікування. Франція також готова прийняти до своїх лікарень до п'ятдесяти дітей із Гази у разі потреби, повідомляє Le Figaro.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі