ukenru
frantsuzkiy-aktivist-rozpochav-goloduvannya-v-izrayili

Французький активіст розпочав голодування в Ізраїлі

 • 10419 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Французький письменник і правозахисник Франк Романо, затриманий в ході ходи на підтримку палестинців, чиї будинки планують знести ізраїльська влада, оголосив голодування в камері попереднього ув'язнення в Єрусалимі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Анадолу.

Представник НПО "Борці за мир" (Combatants for Peace) Нахоум Олтчік повідомив, що Романо тримають в одному з КПЗ в Західному Єрусалимі.

Олтчік повідомив, що француз почав голодування з вимогою скасування рішення про знесення будинків в районі Хан Аль-Ахмар.
Романо вимагає також видачі палестинцям дозволів на будівництво нових будинків.

Автор книги "Любов і терор на Близькому Сході" має подвійне громадянство США та Франції.

Нагадаємо, засуджений в анексованому Росією Криму Володимир Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018. Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання, повідомила, що Балух приймає знеболюючі препарати через сильний боль, але необхідна медична допомога йому не надається.

Як повідомляв УНН, Олег Сенцов знаходиться у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в Росії і Криму. Європейці номінували Сенцова на премію Сахарова.

Українські Національні Новини

Новини Світу