ukenru
frantsuzka-kompaniya-axa-viyshla-iz-proektu-pivnichniy-potik-2

Французька компанія Axa вийшла із проекту "Північний потік – 2"

 • 16453 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Французька і глобальна страхова компанія Axa в четвер підтвердив свій вихід з суперечливого російського газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє французьке видання Le Figaro, передає УНН.

Цитата:

"Як і інші, ми вирішили вийти з цього проекту", - заявив директор з ризиків та інвестицій компанії Альбан де Майї Несле, відповідаючи на питання журналістів у четвер.

Деталі

Група не повідомила подробиць про причини відмови.

Варто зазначити, що напередодні компанія Wintershall Dea заявила, що завершила інвестиції в “Північний потік-2”, вклавши 730 млн євро.

Контекст

Санкції США проти газопроводу “Північний потік-2” призвели до того, що принаймні 18 європейських компаній припинили свою діяльність в цьому проекті. Про це йдеться в оприлюдненій в понеділок, 22 лютого, доповіді Державного департаменту США в Конгрес.

Як повідомив 22 лютого представник Держдепу Нед Прайс, США наклали санкції на російську компанію “КВТ-Рус”, яка сприяє роботі трубоукладального судна “Фортуна”, залученого до будівництва “Північного потоку-2”.

Втім, згадані в доповіді 18 компаній, які припинили роботу над газопроводом, не підпали під санкції, підтвердив Прайс. “Вони не потрапили під американські санкції саме тому, що продемонстрували свою добру волю (вийшовши з проекту)”, — зазначив він.

Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Роботи були припинені в грудні 2019 року, після того, як швейцарська Allseas відмовилася від прокладання труб через можливі санкції з боку США. Але в грудні 2020 року Nord Stream 2 AG відновила прокладку труби, побудувавши 2,6 км трубопроводу у винятковій економічній зоні Німеччини.

Українські Національні Новини

Політика