ukenru
frantsiya-zvinuvatila-nko-v-posobnitstvi-pereviznikam-migrantiv-z-afriki

Франція звинуватила НКО в пособництві перевізникам мігрантів з Африки

 • 9695 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. У Франції глава МВС Крістоф Кастанер спровокував полеміку своїми заявами про некомерційні організації (НКО), які рятують біженців в Середземному морі. Кастанер заявив, що співробітники гуманітарних організацій "могли стати посібниками" перевізників. Про це повідомляє УНН з посиланням на RFI.

За підсумками зустрічі міністрів внутрішніх справ країн "Великої сімки" Кастанер відзначив важливу роль, яку відіграють НКО в допомозі мігрантам, але вказав, що в деяких випадках вони стають "пособниками" перевізників. Він окремо відзначив, що деякі співробітники НКО "підтримували телефонні контакти з перевізниками". І закликав їх "до відповідальної поведінки".

Організації, які рятують мігрантів в Середземному морі, вважають, що подібного роду заяви "криміналізують" їх діяльність.

Напередодні італійський міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні в черговий раз засудив роль різних гуманітарних організацій, що працюють в Середземному морі. І запевнив, що цю позицію поділяють не тільки італійські крайні праві, а й його колеги по "Великій сімці".

Нагадаємо, іспанська берегова охорона перехопила в Середземному морі понад десяток човнів, на яких перевозили 549 людей. Серед урятованих є діти.

Українські Національні Новини

Новини Світу