ukenru
frantsiya-v-oon-konflikt-na-donbasi-ne-ye-rezultatom-priynyattya-movnogo-zakonu

Франція в ООН: конфлікт на Донбасі не є результатом ухвалення мовного закону

 • 9665 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Конфлікт на Сході України не став результатом ухвалення державою закону про українську мову. Про це заявив постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів'єр, передає кореспондент УНН.

"Хочу подякувати пані Розмарі ДіКарло і пану Ламберто Заньєрау за їх презентацію про непросту ситуацію в Україні, в результаті якої понад 13 тис. осіб загинуло. Ця ситуація не є результатом прийняття 25 квітня закону про українську мову. Українці зробили свій вибір, у тому числі і стосовно мовної політики стосовно взаємодії з Європою і проведення законних виборів", - підкреслив він.

Дипломат підкреслив, що спостерігається ціла низка порушень територіальної цілісності та суверенітету України після 2014 року.

Він запевнив, що Франція підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і не визнає і не визнаватиме незаконною анексію Криму Росією.

"Франція засуджує рішення Росії про видачу російських паспортів жителям деяких областей України", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні в Нью-Йорку проходить засідання Ради Безпеки ООН щодо української мовного закону, скликане на вимогу Російської Федерації.

Як повідомляв УНН, 16 липня вступив в силу Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Українські Національні Новини

Політика