frantsiya-ta-kitay-domovilisya-pratsyuvati-na-mir-v-ukrayini

Франція та Китай домовилися працювати на мир в Україні

 • 607500 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон і головний дипломат Китаю Ван І домовилися зробити свій внесок «у справу миру» в Україні, повідомив офіс Макрона після переговорів між двома політиками. Про це УНН інформує посилаючись на AFP.

Деталі

Макрон не приховував надії на те, що Пекін, який залишається важливим союзником Москви і не засудив вторгнення в Україну, чинитиме тиск на росію, щоб вона повернулася за стіл переговорів.

Макрон і Ван обговорили війну та її «наслідки для найбільш уразливих країн, особливо з погляду продовольчої безпеки та фінансових можливостей», за словами французького президента.

І Макрон, і Ван «висловили ту саму мету — сприяти миру відповідно до міжнародного права», — заявили в Єлисейському палаці, не уточнивши, яким може бути внесок кожної країни.

Президент Франції говорив про співпрацю з Китаєм перед «глобальними викликами», у тому числі кліматичною кризою.

Пізніше Ван зустрівся з міністром закордонних справ Франції Катрін Колонна. У четвер він проведе переговори зі стратегічних питань із дипломатичним радником Макрона Еммануелем Бонном.

Додамо

Після свого візиту до Франції Ван продовжить свій тур із зупинкою на Мюнхенській конференції з безпеки, яка запланована на п'ятницю-неділю. Він також поїде до Москви.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Франція та Китай домовилися працювати на мир в Україні

     • 607500 переглядiв

    ENTSO-E дозволило збільшити імпорт електроенергії в Україну

     • 646209 переглядiв

    Український паспортний сервіс став доступний у Стамбулі

     • 695070 переглядiв

    Актор з “Гри Престолів” Джек Глісон завітав до Києва

     • 930762 переглядiв