ukenru
frantsiya-poperedila-rosiyu-pro-seryozni-ta-strategichni-naslidki-v-razi-napadu-na-ukrayinu

Франція попередила Росію про "серйозні та стратегічні наслідки" в разі нападу на Україну

 • 12399 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Франція попередила Москву, що у разі нападу на Україну вона зіткнеться зі "стратегічними та серйозними наслідками". Про це пише УНН з посиланням на AFP.

Цитата

"Росії були надіслані рішучі сигнали про те, що новий напад на територіальну цілісність України матиме стратегічні та масштабні наслідки", - йдеться у заяві міністерства закордонних справ після телефонних переговорів цього тижня між лідерами Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії та Сполучених Штатів.

Деталі

У заяві йшлося про те, що так звана "п'ятірка" з п'яти західних союзників на своїх переговорах "висловила рішучість поважати суверенітет України".

Що передувало

Французька заява була зроблена після того, як президент США Джо Байден учора попередив президента Володимира Путіна про "сильну" економічну відповідь Заходу проти нападу Росії на Україну, тоді як кремлівський лідер зажадав гарантій, що альянс НАТО триматиметься подалі від Росії.

Два лідери говорили по відеозв'язку на двогодинному саміті, який розглядався, як життєво важливий шанс розрядити напруженість на російсько-українському кордоні, де Росія розмістила військовослужбовців, що викликає побоювання з приводу великої війни в Європі.

2014 року Росія анексувала український півострів Крим, що не було визнано міжнародною спільнотою.

У тому ж році промосковські бойовики захопили контроль над двома східними регіонами України, оголосивши невизнані світом, сепаратистські республіки.

Українські Національні Новини

Новини Світу