ukenru
frantsiya-ochikuye-scho-do-kintsya-vzhe-tsogo-roku-omicron-stane-dominuyuchim-shtamom

Франція очікує, що до кінця вже цього року Omicron стане домінуючим штамом

 • 10372 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран заявив у середу, що Omicron швидко поширюються і що саме цей штам за кілька днів стане домінуючим в країні. Про це пише BFMTV, передає УНН.

Деталі

Виступаючи перед BFMTV, Веран виключив додаткові обмеження в суспільному житті французів і сказав, що основна спроба уряду зупинити поширення вірусу – це активна кампанія вакцинації, включаючи вакцинацію дітей віком 5-11 років, яка розпочалася у середу.

Згідно з урядовими даними, які були оновлені 6 грудня, понад тисячу з кожних 100 000 дітей віком від 6 до 10 років інфіковані коронавірусом.

За словами міністра охорони здоров'я, нині 145 дітей госпіталізовано у Франції у зв'язку з тяжким захворюванням через COVID-19, а 27 дітей проходять лікування у відділеннях інтенсивної терапії. Він не назвав віку дітей.

У міру зростання кількості випадків COVID-19 уряд намагається проштовхнути закон, що вимагає вакцинації при вході до будь-якого ресторану та багатьох інших громадських місць. Міністр охорони здоров'я заявив у середу, що влада розглядає можливість примусового проведення перевірок посвідчень особи разом із перепустками на вакцини через велику кількість підроблених посвідчень здоров'я - понад 100 000, згідно з повідомленнями ЗМІ, - виявлених за останні тижні.

У радіоінтерв'ю у середу міністр праці Елізабет Борн попросила компанії та підприємства дозволити співробітникам працювати віддалено, де це можливо, принаймні три, якщо не чотири дні на тиждень.

Доповнення

За останні 24 години у Франції зареєстровано 72 832 нових випадків COVID-19.

За словами міністра охорони здоров'я, на Omicron припадає 20% усіх зареєстрованих випадків. В даний час у Франції госпіталізовано 16 000 осіб з COVID-19, і 60% ліжок у відділеннях інтенсивної терапії в країні зайняті пацієнтами з вірусом.

Напередодні курортного сезону Франція закрила нічні клуби та заборонила новорічні салюти та інші масові святкування кінця року, включаючи концерти.

Українські Національні Новини

Новини Світу