ukenru
frantsiya-nimechchina-ta-polscha-vistupili-za-stvorennya-misiyi-z-navchannya-zsu

Франція, Німеччина та Польща виступили за створення місії з навчання ЗСУ

 • 188752 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі виступають за створення спеціальної європейської місії для навчання українських збройних сил в ЄС. Про це йдеться у спільній заяві, передає УНН.

У заяві наголошується, що агресивна війна росії проти України завдала найжорстокішого удару по миру і безпеці в Європі. Ця війна є атакою на європейську модель, засновану на свободі, демократії та порядку, заснованому на правилах.

Цитата

«Ми визнаємо, що допомога в підтримці українських збройних сил у довгостроковій перспективі тягне за собою вихід за рамки надання обладнання, зокрема, шляхом створення спеціальної європейської місії з навчання та допомоги в ЄС для українських збройних сил, яка також буде забезпечувати технічне обслуговування і ремонт військової техніки», - йдеться в заяві.

Деталі

Зазначається, що Франція, Німеччина і Польща також знову заявляють про свою підтримку судового розгляду України проти російської федерації, зокрема шляхом втручання в судовий розгляд України в Міжнародному Суді відповідно до Конвенції 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, метою якого є встановлення того, що росія не має законних підстав для військових дій в Україні на підставі неправдивих звинувачень у геноциді.

«Франція, Німеччина і Польща підтверджують свою тверду позицію щодо України і постійну рішучу підтримку загальної економічної, військової, соціальної та фінансової стійкості України», - йдеться в заяві.

Доповнення

Близько 5 тисяч військовослужбовців ЗС України вже пройшли підготовку в рамках операції "INTERFLEX" у Великій Британії.

Українські Національні Новини

Новини Світу