ukenru
frantsiia-zakryvaie-svoie-posolstvo-u-niheri

Франція закриває своє посольство у Нігері

 • 30934 переглядiв

Франція закриває своє посольство в Нігері через операційні проблеми та міркування безпеки після виведення французьких військ і висилки французького посла військовим режимом Нігеру.

Франція вирішила закрити своє посольство в Нігері, де воно більше не може нормально функціонувати або виконувати свої місії. Про це повідомило агентство AFP у четвер, 21 грудня, посилаючись на дипломатичні джерела, передає УНН.

Беручи до уваги цю ситуацію, ми вирішили найближчим часом закрити наше посольство

 повідомили джерела.

Деталі

Ця міра була прийнята після того, як 12 грудня було оголошено про від'їзд усіх французьких солдатів, дислокованих у Нігері.

Після нападу на наше посольство 30 липня і після блокади нігерськими силами навколо нашої фортеці ми узялися до від'їзду більшої частини нашого дипломатичного персоналу наприкінці вересня

пояснили дипломатичні джерела.

Доповнення

Після державного перевороту 26 липня військові, що перебувають при владі, швидко зажадали вивести французьких солдатів — близько 1500 осіб та водночас денонсували кілька військових угод, укладених з Парижем. Наприкінці серпня військовий режим також оголосив про вислання посла Франції Сільвена Ітте.

У Нігері демонстранти з російськими прапорами напали на посольство Франції31.07.23, 06:22 • [views_436785]

Лілія Подоляк

Новини Світу