frantsiia-pidtrymaie-pochatok-perehovoriv-shchodo-vstupu-ukrainy-do-yes

Франція підтримає початок переговорів щодо вступу України до ЄС

 • 28525 переглядiв

Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив у неділю Володимиру Зеленському, що на саміті ЄС 14-15 грудня він підтримає пропозицію розпочати переговори щодо вступу України до Євросоюзу. Про це пише газета Le Figaro, передає УНН.

Деталі

Видання повідомляє з посиланням на Єлисейський палац, що під час телефонної розмови Макрон привітав ухвалення українським парламентом 8 та 9 грудня "кількох важливих законодавчих текстів, що стосуються, зокрема, прав національних меншин, судової реформи та боротьби з корупцією".

Україна таким чином демонструє свою рішучість без зволікання відреагувати на рекомендації, які їй дала Європейська комісія

зазначила канцелярія французького лідера.

Контекст

На засіданні Європейської ради у Брюсселі 14-15 грудня глави держав та урядів країн ЄС мають висловитися щодо початку переговорів про приєднання України до Європейського союзу. Консенсус щодо цього пункту зараз блокується прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський з Аргентини провів телефонну розмову з Макроном: президенти обговорили новий французький оборонний пакет

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій

     • 33932 переглядiв