ukenru
fond-vidnovlennya-ukrayini-planuyut-zapustiti-do-grudnya-op

Фонд відновлення України планують запустити до грудня – ОП

 • 90624 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Повноцінний запуск Фонду відновлення України заплановано на кінець листопада – початок грудня 2022 року. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко на міжнародній конференції “Україна під час війни. Економіка. Безпека. Енергетика. Перспективи відновлення”, передає УНН із посиланням на сайт ОП.

Цитата

"Ми плануємо, що повноцінний запуск роботи Фонду відбудеться вже в кінці листопада – на початку грудня поточного року", – повідомив Тимошенко.

Деталі

Радник керівника ОП зазначив, що Фонд відновлення України вирішили створити для залучення фіндопомоги від іноземних урядів, агентств і міжнародних організацій. Це фінансова інституція, яка має стати інструментом для прозорого отримання та ефективного використання міжнародної допомоги для відбудови інфраструктури в Україні.

Як сказав Тимошенко, прозорість Фонду забезпечуватиметься максимальним контролем з боку донорської спільноти, адже 75% його наглядової ради становитимуть представники донорів. 100% керівного складу Фонду призначатимуть донори, а вся його звітність перебуватиме в публічному доступі.

Нагадаємо

Кирило Тимошенко повідомляв, що до Плану швидкого відновлення України (Fast Recovery Plan) увійшло понад 38 тис об’єктів.

Він зазначав, що нині коштом державного бюджету розпочато відновлення лише понад 11 тис. об’єктів. Тобто ремонтують усього 13% від необхідного, адже Україні критично бракує фінансових ресурсів.

Станом на 6 жовтня внаслідок збройної агресії росії в Україні було зруйновано 94 тис 596 об’єктів інфраструктури.

Українські Національні Новини

Економіка