ukenru
fond-sotsstrakhu-bilshe-dvokh-rokiv-pratsyuvav-bez-gromadskogo-kontrolyu-saryan

Фонд соцстраху більше двох років працював без громадського контролю - Сар’ян

 • 16722 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Шляхом об'єднання Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у 2015 році був створений Фонд соціального страхування України (ФССУ). Увесь цей час структура працювала без контролю з боку громадськості. Про це в коментарі УНН розповів голова Громадської ради ФССУ Дмитро Сар’ян.

За його словами, Фонд розпоряджається мільярдними коштами, а саме страховими грошима людей, які працюють. І відсутність громадського за цим процесом контролю - абсолютно алогічна.

"У демократичній державі, до побудови якої ми прагнемо, прозорість діяльності таких структур, як Фонд соціального страхування, з точки зору розподілу грошових коштів, - це норма. У нас же з цією прозорістю увесь час відбуваються якісь "помутніння". У цьому конкретному випадку я маю на увазі небажання Фонду працювати під контролем Громадської ради. ФССУ функціонує вже більше 2-х років (він був створений у квітні 2015 року), і увесь цей час орган громадського контролю при Фонді не працював. Лише в грудні минулого року, попри всі перешкоди з боку керівництва ФССУ, нам вдалося створити Раду", - сказав він.

За словами Д.Сар’яна, який очолив Громадську раду при ФССУ, Фонд сьогодні намагається не визнавати їхніх вимог, а раніше і зовсім зробив спробу зірвати установчі збори з метою "не допустити громадського контролю своєї роботи".

"Але збори (установчі - ред.) все одно відбулися. Ми все зафіксували в протоколах. А перші наші запити про надання звітів щодо роботи Фонду за 2017 рік ми адресували Баженкову (очільник ФССУ - ред.) ще в грудні. Будь-які спроби з його боку проігнорувати наше законне право на доступ до того, куди витрачаються гроші українців, ми будемо припиняти правовими методами. Одну заяву у Генеральній прокуратурі про перешкоджання нашій діяльності Рада вже зареєструвала", - додав він.

Як повідомляв УНН, у грудні минулого року був обраний голова Громадської ради Фонду соціального страхування.

Українські Національні Новини

Політика