fond-derzhmaina-anonsuvav-rozshyrennia-diialnosti-u-2024-rotsi-shliakhom-pryvatyzatsii-ta-orendy-zemli

Фонд держмайна анонсував розширення діяльності у 2024 році: нові можливості для інвесторів по приватизації та оренді землі

 • 41179 переглядiв

Фонд державного майна України, очолюваний Віталієм Ковалем, планує розширити свою діяльність у 2024 році за рахунок приватизації державних активів та запровадження державної оренди землі, в тому числі шляхом проведення аукціонів з продажу майна, що перебуває під санкціями, для фінансування відновлення України.

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль під час Investors Annual Meeting розповів про те, як планує в наступному році розширити діяльність фонду, шляхом приватизації великих держактивів та запровадженню оренди держземлі. Про це повідомив Фонд держмайна України, пише УНН.

Відкриваємо ринок оренди державних сільськогосподарських земель наступного року. Цілі кластери землі будуть виставлені через прозорі аукціони. ... Підсанкційні активи також будуть виставлені на аукціони. Ворог має втрачати власність, кошти від чого підуть на відновлення України

- заявив Коваль.

Деталі

Віталій Коваль зазначає, що держава володіє як, ефективно працюючими активами, так і занедбаними з вже підключеними комунікаціями, які активно включаться в процес приватизації, щоб на основі таких об’єктів можна було створити потужний рух індустріальних парків. Також він зазначив, що в наступному році очікується передача Фонду державного майна великої кількості державних активів, які стануть доступні до приватизації.

"Держава фокусується на ключовій компетенції – все, що непрофільне, ми будемо позбавлятися через аукціони," – сказав Коваль.

Окрім цього будуть додані нові напрямки, наприклад оренда сільськогосподарських земель та продаж підсанкційних активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За новими правилами: перші державні компанії оголосили електронні торги з продажу та оренди майна

Довідково

Investors Annual Meeting – це платформа для покращення діалогу між бізнесом та урядом, що організували Офіс із залучення та підтримки інвестицій Ukraine Invest та Торгово-промислова палата України.

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Гуманітарний штаб імені Гройсмана: хто завідує фінансами?

     • 519071 переглядiв