ukenru
finlyandiya-gotuye-noviy-paket-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-premyerka

Фінляндія готує новий пакет військової допомоги Україні - прем'єрка

 • 714049 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін під час брифінгу з Президентом Володимиром Зеленським у Києві заявила, що її країна готує чотирнадцятий пакет військової допомоги Україні, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Нещодавно Фінляндія надала тринадцятий пакет допомоги разом із важким озброєнням. Наша підтримка (України - ред.) складає 750 мільйонів євро. Ми один із найбільших постачальників військового спорядження, техніки, зброї до України. Ми також члени спеціальної коаліції разом з Великою Британією, і готуємо вишкільні заходи (військових ЗСУ - ред.), маємо відповідні майданчики. Ми вже готуємо наш чотирнадцятий пакет військової допомоги", - сказала вона.

Деталі

Окрім цього, прем'єрка розповіла, що Зеленський поінформував її про нагальні потреби ЗСУ. Вона також закликала європейських партнерів до інвестицій в оборонну промисловість, щоб мати змогу підтримувати Україну в довгостроковій перспективі, зокрема надавати боєприпаси. За її словами, про це йтиметься на наступному зібранні Європейської ради.

Нагадаємо

Фінляндія надасть Україні 15 мільйонів євро гуманітарної допомоги та 14 мільйонів підтримки співпраці в галузі розвитку.

Українські Національні Новини

Політика