finliandiia-znovu-vidkryla-dva-punkty-propusku-na-kordoni-z-rosiieiu

Фінляндія знову відкрила два пункти пропуску на кордоні з росією

 • 24036 переглядiв

Фінляндія знову відкрила два пункти пропуску на кордоні з Росією: у Ніірала вишикувалися черги з понад 50 автомобілів, а у Ваалімаа рух був спокійним. Про шукачів притулку не повідомлялося, оскільки перетинали кордон переважно особи з подвійним громадянством або місцеві жителі.

Фінляндія 14 грудня відкрила два пункти пропуску на кордоні з росією, повідомили у прикордонній службі країни, пише УНН.

Деталі

"Прикордонний пункт "Ваалімаа" відкрито, ситуація спокійна. Є транскордонний рух в обох напрямках", - повідомили вночі фінські прикордонники в X.

"Пункт пропуску "Ніірала" відкрито для руху. У черзі на виїзд з країни наразі понад 50 транспортних засобів", - вже вранці повідомили у прикордонній службі країни.

Як вказує Yle, найзавантаженіший прикордонний перехід на східному кордоні - "Ваалімаа" - відкрився опівночі.

До відкриття там, як вказано, зібралося близько п'ятдесяти автівок. За даними Yle, на місці не було жодних ознак людей на велосипедах чи можливих прохачів притулку.

Начальник пункту прикордонного контролю Ваалімаа Юссі Пеккала трохи пізніше констатував, що рух почався, як і очікувалося.

До 8 години кордон із рф, як повідомляється, перетнули 324 особи. До Фінляндії прибули 124 особи. Більшість тих, хто перетинає кордон, мали подвійне громадянство або посвідку на проживання. До Фінляндії поки що не прибуло жодного прохача притулку.

За словами Пеккала, прикордонники готові до різних сценаріїв, у тому числі й приїзду прохачів притулку.

Прикордонний перехід "Ніірала" відкрився для руху о 8-й годині ранку після майже чотиритижневої перерви.

Уже до початку роботи на кордоні зібралася черга з 15 автомобілів. Кореспондент Yle повідомив, що всі мали фінські номери.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримала близько 900 млн дол. від МВФ

     • 35125 переглядiв

    Нічна атака рф на Херсон: постраждала 80-річна жінка

     • 31039 переглядiв